Jazykový režim Belgického království: teorie a praxe - Kalivodová, Soňa (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem této bakalářské práce je Jazykový režim Belgického království: teorie a praxe. První část slouží k lepšímu pochopení problematiky a tvoří ji dvě kapitoly. V první kapitole je stručně popsána historie Belgie a ve druhé kapitole pak její správní uspořádání. Druhá část práce se zabývá rozborem zákonů upravujících užití jazyků v těch nejdůležitějších oblastech. V závěru je vyhodnoceno, zda zákony rozebrané v předchozí kapitole dostatečným způsobem upravují užití jazyků v zemi, či nikoli.
Language regime of the Belgian kingdom: theory and practice
Keywords: Belgie; jazykový režim; jazykové zákony; Belgium; language regime; languages' regulating laws