Možnosti bilingvního předškolního vzdělávání v České republice - Losová, Šárka (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce "Možnosti bilingvního předškolního vzdělávání v České republice" se zabývá raným osvojováním německého jazyka v prostředí české mateřské školy formou imerze. Teoretická část je zaměřena na jazykový vývoj dítěte, bilingvní předškolní vzdělávání z pohledu kurikulárních dokumentů, rizika či výhody bilingvní výchovy, druhy bilingvismu, metody bilingvní výchovy, fáze osvojování cizího jazyka a udržitelnost dětského bilingvismu. Praktická část prezentuje výsledky bilingvního předškolního vzdělávání na vybraných případových studiích. Jsou zde zaznamenány výroky dětí v německém jazyce, pohledy rodičů a logopedů, charakteristiky dětí a jejich vývoje.
Possibilities of Bilingual Preschool Education in the Czech Republic
Keywords: Bilingvismus; vývoj řeči; rizika a výhody bilingvní výchovy; bilingvní předškolní vzdělávání; Bilingualism; speech development. Risks and benefits of bilingual education; bilingual prescholl education