Doprava v zemědělství - návrh modelu dopravníku - Plojhar, Vítek (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá rozsáhlým tématem dopravy materiálů v zemědělství. Problematika se skládá z poznání dopravovaného materiálu, jeho vlastností a charakteristik, která jsou potřeba znát k správnému určení způsobu dopravy nebo k správnému druhu manipulace. Čím a jak se materiály dopravují je vysvětleno v kapitolách o manipulačních jednotkách a zařízeních. V rámci porovnání dopravníků, jsou uvedeny nejpodstatnější systémy dopravníků v zemědělství a jejich obecný popis. V praktické části byl vymodelován šikmý mobilní pásový dopravník na obilné zrno a popsán proces navrhování celého systému. Na konci práce je vypočten objemový a hmotnostní dopravní výkon.
Transport in agriculture - conveyor design
Keywords: Doprava; materiál; dopravní zařízení; manipulační zařízení; dopravníky; pásový dopravník; Transport; material; transport equipment; handling equipment; conveyors; belt conveyor