Podnik jako sociální systém - Plášilová, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Bakalářská práce Podnik jako sociální systém se zaměřuje na nestátní neziskové organizace. Je exkursem do historie neziskových organizací v České republice, dále vytváří pohled na současný stav v ČR a v Evropské unii. Dílčím cílem je zmapování nabídky služeb poskytovaných neziskovými organizacemi v Českých Budějovicích a u třech vybraných subjektů provedení analýzy hospodaření s finančními prostředky, zjištění, zda čerpají dotace z evropských fondů a navržení rozšíření služeb. Hlavním cílem je navržení rozšíření služeb u vybraných organizací.
Company as social system
Keywords: Evropské fondy; Ministerstvo práce a sociálních věcí; nestátní neziskové organizace; občanské sdružení; obecně prospěšná společnost; sociální služba.; Civic association; European funds; Ministry of Labour and Social Affairs; Non-governmental non-profit organizations; Social service; Sociality beneficial association.