Klarinet v tvorbě českých skladatelů období hudebního klasicismu - Hovorka, Jan (Jihočeská univerzita, 2006)
Tato diplomová práce se zabývá tvorbou českých skladatelů píšících pro klarinet v období hudebního klasicismu, včetně anonymních skladeb, které se dochovaly na českém území. Pozornost je věnována sólovým koncertům i komorní tvorbě. Věnuje se také historickému vývoji klarinetu a jeho nejdůležitějším etapám. Cílem práce je poskytnout méně známé informace o jednotlivých dílech a přiblížit je srozumitelnou formou.
Clarinet in the production of the Czech classicist composers".