Textil v archeologických nálezech z jižních Čech z období 13. až počátku 17. století - Paclíková, Klára (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce pojednává o současném stavu poznání, o archeologických lokalitách s nálezy textilií a jejich stavu dochování. O archeologických lokalitách s nepřímými doklady textilní výroby a o dokladech minulé přítomnosti textilie na lokalitě.
Textile in archeological founds from South Bohemia from 13 to begining of 17 century
Keywords: textil; jižní Čechy; archeologické nálezy; textile; South of Bohemia; archaeological founds