Starost o sociálně slabé v mezopotamských zákonících - Spievaková, Sandra (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce vymezuje základní východiska života v tehdejší společnosti, a to v kombinaci s ostatními aspekty a zejména se zaměřuje na přiblížení právní úpravy, s důrazem na sirotky, vdovy a chudé. Rovněž je zmíněna aktuální situace na území.
Concern for the socially weak in Mesopotamian legal codes
Keywords: mezopotámie; způsob života; území; chammurapi; mesopotamia; living; history; area; chammurapi