Složení mléčného tuku skotu v závislosti na pořadí laktace - Hanzlíková, Klára (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této diplomové práce bylo posouzení spektra mastných kyselin mléčného tuku dojnic ve vybraném zemědělském podniku v závislosti na pořadí laktace a vysvětlení příčin rozdílů.
Effect of parity on the composition of cow milk fat
Keywords: dojnice; mléčná užitkovost; složení mléka; mléčný tuk; mastné kyseliny; pořadí; laktace; plemeno; cow; milk yield; milk composition; milk fat; fatty acids; parity; lactation; breed