Tvorba optimálního portfolia na burze cenných papírů - Pelikánová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem této práce je sestavit optimální portfolio z vybraných akciových titulů a blíže analyzovat efekt diverzifikace a jeho vliv na výnos a riziko vybraného portfolia. V první části jsou definovány základní pojmy, které je potřeba znát pro orientaci v teorii portfolia. Druhá část této práce se zabývá tvorbou vlastního portfolia a identifikováním efektivní hranice vlastního portfolia.
Building an optimal portfolio in the stock exchange
Keywords: Finanční trh; akcie; výnos; riziko; analýza portfolia; efektivní hranice; Financial market; stock; return; risk; portfolio analysis; efficient frontier