Likvidace nevybuchlé munice v zastavěné oblasti jako mimořádná událost - Bradáč, Jan (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce popisuje rizika spojená s likvidací nevybuchlé munice v blízkosti lidské infrastruktury. Mapuje nejčastější místa výskytu této hrozby a seznamuje čtenáře s klíčovými složkami, které se touto problematikou zabývají. Dále porovnává postupy a technologie, které armádní i policejní pyrotechnici využívají při těchto událostech.
Disposal of unexploded ammunition in built-up areas as an emergency event
Keywords: Armáda ČR; nevybuchlá munice; nástražný výbušný systém; Policie ČR; pyrotechnik; riziko; hrozba; výbuch; zneškodnění munice; Army of Czech Republic; unexploded ordnance; Improvised explosive device; Police of Czech Republic; bomb technician; risk; threat; explosion; explosive ordnance disposal