Návrh a vybudování sítě podrobných bodů polohového bodového pole (PBPP) metodou klasickou a GPS. - Janoušková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce byla zpracována na téma: Návrh a vybudování sítě podrobných bodů polohového bodového pole (PBPP) metodou klasickou a GPS. Síť bodů PBPP byla budována pro následující podrobná měření v rámci komplexní pozemkové úpravy v katastrálním území Záblatí u Prachatic a v katastrálním území Horní Záblatí v okrese Prachatice. Cílem je rekognoskace zájmové lokality a stávajícího bodového pole, navrhnutí a doplnění stávající sítě bodového pole tak, aby pokrývala v požadované hustotě zájmový prostor. Na základě geodetických údajů a mapových podkladů byla provedena rekognoskace bodového pole. Bodové pole bylo doplněno 15 body PBPP pomocí metody GPS a metody klasické. Pro účely měření byla použita elektronická totální stanice Leica TC 407. Pro GPS měření byla použita aparatura Leica GPS systém 300.
Proposal and model of the detailed point network of positional point field by using total station and GPS.
Keywords: podrobné polohové bodové pole (PBPP); komplexní pozemková úprava (KPÚ); GPS; polygonový pořad; polární metoda; detailed point network of positional point field; complex land adaptation; GPS; polygonal traverse; polar method