Moderní způsoby sběru dat - Tůma, Pavel (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce seznamuje s technologií jednoduché sběrnice 1-Wire, která je vhodná k přenosu měřených dat z čidel. Popisuje standard sběrnice a funkčními prvky 1-Wire a iButton. Tyto teoretické znalosti byli aplikovány při konstrukci praktické části. Byla zkonstruována meteorologická stanice, která je popsána v další části diplomové práce. V poslední části je popsána on-line distribuce naměřených hodnot na internet.
Modern methods of data acquisition
Keywords: 1-Wire; iButton; meteorologická stanice