Stanovení výživné hodnoty granulovaných krmných směsí pro psy - Vomelová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem diplomové práce bylo posoudit výživnou hodnotu kompletních granulovaných krmiv pro dospělé psy v normální zátěži. Bylo vybráno pět krmiv s přihlédnutím k různým jakostním třídám. Posouzení výživné hodnoty u vybraných krmiv bylo provedeno především na základě následujících ukazatelů: obsahu vlhkosti, stanovení dusíkatých látek, tuku, BNLV, vlákniny, popelovin, vápníku, fosforu a stanovení stravitelnosti dusíkatých látek. Dále byla stanovena stravitelnost a chutnost u jednoho z vybraných krmiv. Diplomová práce byla řešena ve spolupráci s firmou Dibaq a.s.
Nutritive value determination of granular feed mixtures for dogs
Keywords: psi; výživa; výživná hodnota krmiv; dogs; nutrition; nutritive value of feed