Využití Souboru lidových staveb Vysočina (expoziční celek Veselý Kopec) v produktech cestovního ruchu - Bakrlíková, Lada (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem diplomové práce bylo provést analýzu současného stavu muzea v přírodě Veselý Kopec a navrhnout možnosti jeho využití v cestovním ruchu. Pomocí situační analýzy a vlastního terénního šetření ve formě dotazování a řízených rozhovorů byl identifikován nevyužitý potenciál muzea z hlediska tvorby produktů cestovního ruchu. Na základě zjištěných skutečností byla doporučena opatření ke zlepšení současné situace v podobě alternativ vstupného, vlastní webové stránky a produktů cestovního ruchu. Návrhy produktů cestovního ruchu se orientují na konkrétní segmenty návštěvníků.
Utilization of Soubor lidových staveb Vysočina (exposition complex Veselý Kopec) in tourism products
Keywords: cestovní ruch; muzeum v přírodě Veselý Kopec; produkt cestovního ruchu; event marketing; kulturní cestovní ruch; situační analýza; tourism; outdoor museum; tourism product; event marketing; cultural tourism