ANALÝZA KERAMIKY ZE SÍDLIŠTĚ MLADŠÍ A POZDNÍ DOBY BRONZOVÉ V PRAZE - CHODOVCI - Pokorná, Kamila (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem práce je částečné zpracování keramického materiálu ze sídliště z mladší a pozdní doby bronzové v Praze - Chodovci. Kvůli velkému množství získaného keramického materiálu z celé lokality, se práce zabývá pouze keramickými zlomky nádob z objektů číslo 60, 69, 245 a 289. K analýze keramických zlomků byl použit deskriptivní systém vytvořený O.Chvojkou. Hlavním úkolem analýzy keramického materiálu byla přesná datace jednotlivých objektů.
Analysis of ceramics from the Early and Late Bronze Age site in Praha - Chodovec
Keywords: keramický materiál; mladši doba bronzová; pozdní doba bronzová; ceramic material; Early Bronze Age; Late Bronze Age