Soubor úloh postavených na jednočipech PIC - Boháč, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce je zaměřena na zpracování souboru úloh postavených na jednočipových mikrokontrolérech PIC. Práce nejprve krátce seznamuje s použitým hardwarem, jímž je mikroprocesor PIC16F84A, který je brán jako vhodný pro výuku základů programování mikrokontrolérů na střední škole. Ostatně celá práce si klade za cíl podpořit výuku v oblasti programování mikrokontrolérů na střední škole. Proto zde nechybí zpracované manuály pro programování v jazyce nízké úrovně - jazyce Assembleru, pro jazyk vyšší úrovně - jazyk C a manuály pro praci s použitými vývojovými prostředími (MPLab a MikroC). Výstupem práce je celá řada řešených úloh, které jsou řazeny od jednodušších po složitější a vzhledem k rozsahu jsou uvedeny v příloze. Úlohy jsou napsány jak v Assembleru, tak v jazyce C.
The task collection for PIC singlechips
Keywords: programování PIC; PIC16F84A; microcontroller