Návrh dispozičního řešení obecního úřadu potřebným zázemím jako typový projekt. - Matoušková, Hana (Jihočeská univerzita, 2009)
V diplomové práci jsem řešila návrh projektové dokumentace středně velkého obecního úřadu. Jedná se o typový projekt, který je vhodný pro opakované použití v procesu výstavby. Nejdříve jsem navrhla dvě varianty dispozičního řešení. Tyto varianty jsou vypracovány v půdorysu v měřítku 1:100. Obě varianty mají shodný půdorys, liší se pouze v dispozičním řešení. Po dohodě s vedoucím diplomové práce byla vybrána varianta ''A''. Vybranou variantu jsem rozpracovala v měřítku 1:50 v požadovaném rozsahu. Jedná se o dvoupodlažní budovu, která se zakládá na železobetonových pásech a je navržena z cihelného systému POROTHERM. Střešní konstrukce je provedena prefabrikovanými, dřevěnými, příhradovými vazníky a jedná se o sedlovou střechu malého spádu. Stěny jsou obloženy lícovými cihlami, díky kterým má budova originální a nezaměnitelný vzhled, který se hodí jak do historické, tak i do modernější zástavby.
The project of dispositional solution of a municipal office with required facilities as a typified design
Keywords: typový projekt; obecný úřad; projektová dokumentace; stavební zákon; type plan; generally office; contract documents; building act