Stanovení a vyhodnocení energetické bilance malých zemědělských farem. - Sedláček, Radomír (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá spotřebou energie na vybraných zemědělských farmách a jejich vyhodnocením a porovnáním s normativy. V teoretické části jsou popsány vybrané farmy a výrobní oblasti, v nichž se nachází. Praktická část obsahuje metodický popis měření a výpočet spotřeby motorové nafty. Dále pak porovnání a vyhodnocení výsledků obou farem s normativy.
Identify and evaluate the energy balance of small farms.
Keywords: spotřeba energie; motorová nafta; měřicí přístroj; elektrická energie; bilance; zemědělská výroba; energy consumption; diesel oil; measuring device; electricity; electrical energy balance; agricultural production