Řízení kvality ve vybrané organizaci - Nováčková, Radka (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této práce je doporučení pro zlepšení řízení procesů na základě provedené analýzy systému řízení kvality ve vybrané organizaci. Termíny kvalita a systém řízení kvality jsou v obecném slova smyslu popsány v teoretické části. Data o řízení kvality jsou získány z české a zahraniční literatury. V praktické části je představena vybraná společnost a její systém řízení kvality. Všechny informace potřebné pro analýzu jsou získány z interních dokumentů a z konzultací s představitelem managementu kvality. Praktická část popisuje některé procesy systému řízení kvality, zejména lidské zdroje, infrastrukturu, dokumentované informace, proces nákupu, řízení neshodného produktu, monitorování a měření, interní audit a zlepšování systému řízení kvality. Navrhované změny ke zlepšení některých procesů systému řízení kvality jsou doporučeny po vyhodnocení analýzy.
Quality management in a selected company
Keywords: kvalita; systém řízení kvality; certifikace; navržená zlepšení; ISO normy; quality; quality management system; certification; suggested improvement; ISO standards