Příčiny svalových zranění ve výkonnostním kuželkářském sportu - Musilová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2017)
Diplomová práce se zaměřuje na příčiny svalových zranění v kuželkářském sportu. Teoretická část definuje svalové skupiny lidského těla, ale také různá svalová zranění, která se mohou při sportování přihodit. Je zde také popsána charakteristika kuželkářského sportu, jeho tréninkový proces i životospráva sportovce. Praktická část diplomové práce se prostřednictvím výzkumu zaměřuje jak na příčiny svalových zranění, tak i na životní styl kuželkářů. Výzkum je založený na dotazníkovém šetření, kterého se zúčastnili lidé, kteří kuželkářský sport v minulosti provozovali či ho stále provozují.
The causes of muscle injuries in sport ninepin bowling
Keywords: svalová soustava; zranění; kuželky; výživa; životospráva; muscular system; injury; ninepin bowling; nutrition; diet