Cvičební program pro děti se zrakovou a mentální disabilitou ve věkovém rozpětí 8-15 let - Soukupová, Jana (Jihočeská univerzita, 2013)
V této bakalářské práci jsem se zaměřila na děti se zrakovou a mentální disabilitou ve věkovém rozpětí 8-15 let. Teoretická část práce zahrnuje charakteristiku zrakové a mentální disability. V praktické části je přehledně zpracována databáze cviků pro děti se zrakovou a mentální disabilitou. Vytvořená databáze cviků pro děti je rozdělena dle skupin B1, B2, B3 a zahrnuje také cviky vleže, vsedě, ve stoje, s pomůckami a v přírodě. Všechny tyto cviky byly konzultovány a následně ověřovány na vybraných jedincích, aby byla dokázána proveditelnost jednotlivých cviků. Výsledné cviky byly zdokumentovány fotografiemi a jsou součástí této databáze.
Training program for children with visual and mental disability in the age range 8-15 years
Keywords: Mentální postižení; zrakové postižení; pohyb; cvik; pomůcky.; Mental disability; visual disability; body motion; exercise; aids.