Interpersonální vliv v pracovním procesu - Sedláková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem bakalářské práce je oblast interpersonálních vlivů v pracovním procesu. V první části práce jsou uvedena základní teoretická východiska, definice a pojmy týkající se motivace k výkonu na pracovišti a využívání vhodných stimulačních prostředků. Práce se dále podrobněji zaměřuje na interpersonální vztahy na pracovišti. V druhé části práce je nejprve představena zkoumaná firma. Prostřednictvím strukturovaného dotazníku jsou zkoumány interpersonální vztahy na pracovišti s přihlédnutím k motivačním profilům zaměstnanců ve firmě splňující podmínky malého a středního podnikání. Ve třetí a zároveň závěrečné části práce je vypracováno shrnutí a vyhodnocení výsledků dotazníkového šetření ve firmě. Na základě získaných dat a jejich analýzy jsou definovány problémové oblasti a vytvořena vhodná doporučení, která by měla přispět ke zkvalitnění vztahů a tím i větší efektivnosti práce ve firmě.
Interpersonal Influences in the Working Process
Keywords: Motivace; stimulace; interpersonální vztahy; stimulační prostředky; pracovní výkon; motivační profil; pracovní proces; interpersonální vlivy; Motivation; stimulation; interpersonal relationships; stimulus means; working performance; motivational profile; working process; interpersonal influences