Překlad a analýza odborného textu z oblasti historie (Prameny osobní povahy jako předmět bádání) - Járová, Eva (Jihočeská univerzita, 2007)
Tématem bakalářské práce je překlad německého odborného textu do češtiny, jeho analýza a komentář k problematickým jevům.
Translation and analysis of a specialised text from the branch of history (Ego-Documents-Research)
Ubersetzung und Analyse eines Fachtextes aus dem Gebiet der Geschichte (Selbstzeugnisse als Forschungsgegenstand)
Keywords: analýza; překlad; komentář k problematickým jevům; analyse; translation and commentary on problematic phenomena