Teorie a tvorba edukační podpory pro inovativní výuku českého jazyka, slohu a literární výchovy na 2. stupni základních škol. - Chlpíková, Klára (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá teorií a tvorbou edukačních materiálů a jejich využitím v hodinách českého jazyka, literatury a slohu na základní škole. Sleduje vývoj jednotlivých přístupů k tvorbě didaktických podpůrných materiálů, podrobuje kritice a komparaci jednotlivé učebnice českého jazyka, literatury a slohu a zároveň neopomíjí obecnou didaktickou rovinu této problematiky. Teoretické poznatky jsou využity při tvorbě vlastních výukových jednotek realizovaných v praxi na základní škole.
Theory and creation of educative support for inovative teaching of Czech language, composition and literature at upper primary school