Praktická cvičení v učivu Biologie buněk na gymnáziu - Mandryszová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato diplomová práce obsahuje soubor 29 laboratorních úloh zaměřených na buněčnou biologii, které byly vypracovány na základě analýzy učiva o buňce v rámcově vzdělávacím programu pro gymnaziální vzdělávání, dostupných učebnicích biologie a odborné literatuře týkající se tématu. Laboratorní práce podporují aktivní a badatelský přístup k výuce biologie, součástí práce jsou protokoly prací se shrnutím cílů, metodickými poznámkami pro učitele a modelovým řešením.
Practical exercises in cell biology curriculum for grammar schools
Keywords: Laboratorní práce; badatelský přístup k výuce biologie; buněčná biologie; buňka; Practical exercises; cell biology; inquiry-based approach to biology education; cell