Lov ve vrcholném středověku s přihlédnutím k archeozoologickým závěrům - Žemličková, Andrea (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce shrnuje poznatky o lovu ve vrcholném středověku na území Čech. Zabývá se loveckými aktivitami šlechty, měšťanů i venkovského obyvatelstva, využitím lovené zvěře jako součásti jídelníčku i v řemeslné výrobě. Díky vytvoření seznamu lokalit, v jejichž osteologických souborech byla divoká zvěř zastoupena, lze porovnávat zjištěná archeozoologická data s výsledky historické části práce.
Hunting in the High Middle Ages with taking account of zooarchaeological results
Keywords: lov; vrcholný středověk; archeozoologie; divoká zvěř; hunting; High Middle Ages; zooarchaeology; game