Důchodci jako cílová skupina pro internetový prodej potravin - Hanzlíková, Nikola (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce bylo zhodnotit nákupní chování důchodců a jejich postoj k nákupu potravin přes internet. Na základě sekundárních dat definuje nákupní chování a přístupy ke spotřebnímu chování. Poté práce popisuje faktory ovlivňující chování spotřebitele při nákupu a nákupní rozhodovací proces. Dalším krokem je představení termínu e-commerce. Následně jsou uvedeny výhody a nevýhody nakupování potravin po internetu, obchodování s potravinami prostřednictvím internetu a nejvýznamnější potravinové e-shopy v České republice. Poté se práce zaměřuje na výzkum nákupního chování důchodců na internetu. Na základě marketingového výzkumu, pomocí dotazníkového šetření, byly zpracovány primární informace. Data jsou reprezentována pomocí tabulek a grafů.
Pensioners as a target group for internet food sale
Keywords: důchodci; nákupní chování; faktory ovlivňující spotřebitele; nákupní rozhodovací proces; e-commerce; pensioners; buying behaviour; consumer influencing factors; purchase decision process; e-commerce