Testování výkonnosti hráčů a hráček florbalového klubu FBC United České Budějovice - Souček, Rostislav (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem bakalářské práce je vytvoření testové baterie a její následné ověření na hráčích a hráčkách florbalového klubu FBC United České Budějovice. Tato testová baterie se skládá z terénních testů motorických schopností a specifických florbalových dovedností. Na základě statistického vyhodnocení bylo stanoveno, že do výsledné testové baterie bude zařazen hluboký předklon, člunkový běh 4x10 m, skok daleký z místa odrazem snožmo, běh na 3x200 m, běh po dobu 12 minut, slalom, střelba v pohybu, přihrávky forhend/bekhend, vedení míčku a nadhazování míčku. Osloveným trenérům výsledná testová baterie vyhovovala a může sloužit i dalším jako inspirace při zjišťování výkonnosti jejich svěřenců.
Floorball players testing of efficiency at the club FBC United České Budějovice
Keywords: florbal; testování; výkonnost; motorické schopnosti; motorické dovednosti; testová baterie; floorball; testing; efficiency; motoric abilities; motoric skills; testing battery