Využití metod animoterapie při péči o děti s tělesným a kombinovaným postižením. - Erhartová, Nicola (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá tematikou Využití metod animoterapie při péči o děti s tělesným a kombinovaným postižením. V práci popisuji animoterapie a jejich průběh při péči o děti s tělesným, mentálním a kombinovaným postižením. V první části bakalářské práce se zabývám vymezením pojmu animoterapie, dále na definicích samostatných druhů animoterapie, jako je například canisterapie, hipoterapie, felinoterapie, apiterapie, ornitoterapie, delfinoterapie, caviaterapie, lamaterapie, terapie za pomoci malých zvířat, terapie za pomoci hospodářských zvířat a terapie za pomoci exotických zvířat. Dále se v první části věnuji vymezením jednotlivých zdravotních postižení. Druhá část bakalářské práce zahrnuje kvalitativní výzkum, ve kterém byly získány informace pomocí rozhovorů s canisterapeuty. Cílem této bakalářské práce bylo zjistit, jaké existují možnosti při využití zvolených terapií v rámci koordinované péče ve vybraných odborných zařízeních.
Use of methods of animotheraphy in the care of children with physical and multiple disabilities.
Keywords: Canisterapie; hipoterapie; animoterapie; tělesné postižení; kombinované postižení; mentální postižení; pes; děti; Canistherapy; Hippotherapy; Animotherapy; Physical Disability; Multiple Disability; Mental Disability; Dog; Children