Stravovací návyky žáků II. stupně ZŠ na Hodonínsku. - Vašíčková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá stravovacími návyky žáků druhého stupně základních škol. Charakterizuje období staršího školního věku. Popisuje základní složky potravy a jejich doporučené dávky v období dospívání. Zkoumá reálný příjem základních složek potravy a energetický příjem u pubescentů. Výsledky jsou zpracovány a prezentovány v praktické části práce.
Eating habits of Secondary School Pupils in the Region of Hodonín.
Keywords: bílkoviny; energetická bilance; lipidy; pitný režim; sacharidy; vitaminy; výživa; protein; energy balance; lipids; drinks; carbohydrates; vitamins; nutrition