Rozbor hospodaření zemědělského podniku - Jacová, Renata (Jihočeská univerzita, 2018)
Tématem bakalářské práce je zhodnotit finanční situaci zemědělského podniku a identifikovat faktory, které ovlivňují ekonomickou stabilitu podniku. K rozboru hospodaření podniku byly použity metody finanční analýzy. Získané finanční ukazatele byly porovnány s ukazateli průměrného zemědělského podniku hospodařícího v podobných klimatických pod- mínkách. Závěrem bylo učiněno vyhodnocení získaných výsledků a byla doporučena vhodná opatření dané situace.
Analysis economy of farm
Rozbor hospodaření zemědělského podniku
Keywords: Finanční analýza zemědělského podniku; horizontální a vertikální analýza; ukazatele rentability; ukazatele likvidity; ukazatele zadluženosti.; Financial analysis of agricultural company; horizontal and vertical analysis; profitability ratios; liquidity ratios; debt management.