Historie zdravotní a sociální péče v Českých Budějovicích od založení města do první poloviny 20. století - Ženíšková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2014)
Úkolem práce je popsat zdravotní a sociální péči v Českých Budějovicích v letech 1265 1950. Práce je rozdělena do čtyř kapitol. První kapitola popisuje péči od středověku do 17. století. Druhá kapitola se zabývá 18. stoletím, zejména reformami za vlády Marie Terezie. Třetí část pojednává o zdravotně sociální péči v 19. století. Poslední kapitola sleduje rozvoj péče v první polovině 20. století. Každá kapitola je rozdělena do několika podkapitol.
The history of the health and social care in České Budějovice since the founding of the city until the first half of 20th century
Keywords: historie; zdravotní; sociální; péče; České Budějovice; hygiena; history; health; social; care; České Budějovice; hygiene.