Analýza mastných kyselin v diglyceridech a triglyceridech z hemolymfy a tkání hmyzu pomocí plynové chromatografie - Urban, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Předkládaná práce zahrnuje zvládnutí metody GC/FID a jí předcházející přípravy vzorku pomocí SPE a transesterifikace. Součástí práce je rešerše na téma energetického metabolismu s důrazem na mobilizaci lipidů. Do rešerše byl zahrnut i soubor informací o pokusném hmyzu ruměnici pospolné - Pyrrhocoris apterus.
Analysis of Fatty Acids in Diacylglyceroles and Triacylglyceroles of Insects Haemolymph and Tissues by Gass Chromatography