Analýza služeb cestovního ruchu na Lipensku - Matějček, Jindřich (Jihočeská univerzita, 2008)
Hlavním cílem diplomové práce je analyzování současného stavu cestovního ruchu v oblasti Lipenska a návrh efektivní a komplexní strategie pro rozvoj cestovního ruchu pomocí identifikace hlavních problémů na daném území. Nalezneme zde krátkou charakteristiku daného území na kterou naváže analýza současného stavu cestovního ruchu. Kde jsem hodnotil nabídku a poptávku v letní a zimní sezóně. V práci je také popsán vývoj cestovního ruchu, kde sou popisovány vývojové trendy nabídky a poptávky a problémové oblasti tohoto odvětví. Na závěr je zde několik návrhů na rozvoj regionu, jejichž priority jsou rozděleny do jednotlivých aktivit.
Analyse of employment tourism on Lipno area
Keywords: rozvoj cestovního ruchu; segmentace trhu; tourism development; market segmentation