Využití technické analýzy při obchodování na finančním trhu - Vojta, Petr (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce v teoretické části vysvětluje způsoby využití technické analýzy a obchodních strategií na finančním trhu. Dále nastiňuje nejdůležitější pojmy, souvislosti a způsoby obchodování, jejich výhody, nevýhody a možnosti využití. Zároveň se také zabývá otázkami ochrany kapitálu před ztrátami a maximalizací zisku za pomoci money a risk managementu. Hlavním cílem práce bylo vytvoření obchodní strategie pro obchodování na devizovém trhu. Strategie byla vytvořena, zautomatizována a testována. Během testování byly odhaleny nedostatky a navržena opatření, která byla dále optimalizována a nastavena dle potřeby. Také byla testována robustnost a využitelnost strategie na jiném měnovém páru. Veškeré dosažené výsledky byly popsány a zhodnoceny.
The use of technical analysis on the financial market
Keywords: technická analýza; obchodní strategie; automatické obchodní systémy; Forex; money management; optimalizace strategie; Technical analysis; trading strategy; Forex