Canisterapie jako jeden z nástrojů psychosociální pomoci při mimořádných událostech - Petlachová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá využitím canisterapeutické metody canisterapie-krizová intervence jako jeden z nástrojů psychosociální pomoci při mimořádných událostech. Nejprve je v práci poukázáno na to, co je to canisterapie. Dále jsou popsáni účastníci, metody využívání a požadavky na canisterapeuta. Také je charakterizována psychosociální pomoc při mimořádných událostech. Následuje popis samotné metody canisterapie-krizová intervence, komu je metoda určena a možnosti uplatnění této metody. Ve výzkumné části jsou zaznamenány a vyhodnoceny odpovědi canisterapeutů, kteří mají zkušenost s metodou canisterapie-krizová intervence. Snahou je zhodnotit skutečné uplatnění této metody.
Canistherapy as one of the tools for psychosocial help in emergencies
Keywords: canisterapie; psychosociální pomoc; mimořádná událost; canisterapie-krizová intervence; canistherapy; animal assisted crisis response; psychosocial help; emergencies