Využití technických památek v produktech cestovního ruchu na Českokrumlovsku - Kokyová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Hlavním cílem bakalářské práce je provést analýzu stavu technických památek a technických atraktivit,které se nacházejí na území Českokrumlovska. Vedlejším cílem bakalářské práce je sestavení konkrétního produktu. Navržený produkt v podobě stezky po technických památkách a technických atraktivitách upozorní nejen na jejich využití v cestovním ruchu, ale také na jejich návaznost k ostatním kulturním památkám a přírodním zajímavostem Českokrumlovska.Práce popisuje pojmy vztahující se k pojmu technická památka, rozděluje technické památky podle mnoha kritérií, obsahuje obecnou charakteristiku Českokrumlovska a dále se zabývá jednotlivými technickými památkami.
The utilization of the technical monuments in products of tourism in Český Krumlov region
Keywords: kulturní památky; národní kulturní památky; památková péče; technická památka; historie; horopis; vodopis; pivovar Eggenberg; Plášťový most; Kleť; Pašijové hry; cultural monuments; national cultural monuments; care of historical monuments; technical monuments; history; mountaingraphy; hydrography; brewery Eggenberg; Plášťový bridge; Kleť; Pašijové games