Lidské zdroje v rozvoji a stabilizaci venkova - Poláková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem diplomové práce je specifikace a analýza aspektů lidských zdrojů a jejich kultury a vlivu na kvalitu života a stabilizaci ve vybrané obci s návrhy změn vedoucích k zlepšení současného stavu. Teoretická část se zabývá rozvojem venkova a stabilizací obyvatel. V praktické části je analyzován současný stav obce Dunajovice v Jihočeském kraji. Zdroji dat je dotazníkový výzkum, skládající se ze dvou dotazníků a jednoho testu, dále rozhovor se starostou obce a vlastní pozorování současného stavu obce. V závěru jsou formulovány návrhy změn vedoucích ke zlepšení kvality života v obci.
Human resources in development and stabilization of rural area
Keywords: Rozvoj a stabilizace venkova; lidské zdroje; vedení obce; podnikání na venkově; občanská a technická vybavenost; kulturní dimenze; tradice na venkově; financování rozvoje venkova.; Rural development and stabilization; human resources; community leadership; rural business; civic and technical facilities; the traditions in rural areas; rural development funding.