Brownfields v regionu Chebsko - současný stav a možnosti - Mičuda, Pavel (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce ?Brownfields v regionu Chebsko ? současný stav a možnosti? se zabývá problematikou lokalit typu brownfields. Úvodní část obsahuje vymezení území, definici pojmů a typologii brownfields. Stěžejní část zahrnuje hodnocení brownfields a revitalizovaných objektů v regionu Chebsko, obce s rozšířenou působností Cheb. Bylo provedeno terénní šetření v jednotlivých obcích ORP Cheb, po němž následovaly řízené rozhovory se zástupci obcí. Cílem bylo zmapovat výskyt brownfields na území všech obcí ORP Cheb. Příklady zjištěných výsledků brownfields a revitalizovaných objektů jsou uvedeny v závěrečné části práce.
Brownfields in the Cheb region- current situation and options
Keywords: Brownfields; Chebsko; typologie; revitalizace; Brownfields; Cheb region; typology; revitalization