Hlavní cizorodé látky přijímané potravou - Bucharová, Eva (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato práce pojednává o hlavních cizorodých látkách přijímaných potravou. Těmito látkami jsou aditiva a kontaminanty. Přítomnost těchto látek v potravinách je regulována legislativně. V ČR platí potravinové zákony, které jsou v souladu s nařízeními EU. V Čechách je přítomnost aditiv a kontaminant kontrolována SZPI a SVS. Evropskou kontrolní institucí je EFSA a celosvětově působí FAO/WHO. Hlavním cílem této práce bylo nalezení rozdílů v informovanosti mužů a žen v oblasti cizorodých látek přijímaných potravou.
The main extraneous substances ingestion by nutriment
Keywords: Aditiva; Kontaminanty; Bezpečnost potravin; Informovanost; Additives; Contaminants; Food safety; Knowladges