Botanický průzkum nivy revitalizovaného úseku potoka Hučiny (Černý Kříž, Šumava) - Stachová, Klára (Jihočeská univerzita, 2015)
Cílem práce je vytvořit přehled současné vegetace na vymezených plochách v okolí revitalizovaného potoka Hučiny. Dalším cílem je provést zhodnocení stávající vegetace s prací Lazárkové (2012), která se výzkumu v této lokalitě věnovala před revitalizací potoka Hučiny. Součástí diplomové práce je herbář a fotoherbář popisující charakteristické znaky vyskytujících se rostlin a dřevin. Celkem bylo v lokalitě vymezeno 26 trvalých ploch, které byly na třech transektech. Trvalé plochy se vyskytovaly v travinné části, v lesnaté části a v korytě potoka. Na vytyčených plochách jsem vytvořila soupis všech vyskytujících se druhů a jejich pokryvností. Druhy jsem zapisovala podle vegetačních pater mechové, bylinné, keřové a stromové. Celkově bylo v oblasti nalezeno 48 rostlinných druhů.
Botanical survey of a restored segment of the Hučina stream (Černý Kříž, Šumava)
Keywords: Potok Hučina; revitalizace; národní park; dominantní druh; Stream Hučín; revitalization; n1ational Park; dominant species