Firemní mateřské školy - Francová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2016)
Předmětem bakalářské práce je zpracování tématu firemních předškolních zařízení v ČR. V teoretické části se práce věnuje obecné charakteristice předškolního vzdělávání, zejména od začátku 19. stol. s přihlédnutím k fenomenu firemních školek-jeslí. V praktické části je práce věnována založení firemní mateřské školy v prostředí Jihočeské univerzity. Ve studii je popsán průběh legislativních, organizačních a ekonomických procesů, které vedou ke zřízení předškolního firemního zařízení. Výsledná podoba předškolního zařízení byla stanovena na základě průzkumného dotazníku, který byl zaslán potencionálním zájemcům.
Company preschool institutions
Keywords: firemní mateřská škola; dětská skupina; předškolní vzdělávání; corporate preschool institution; children's group; preschool education