Testování užitkovosti meziplemenných kříženců lína obecného. - Homola, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce je zaměřena na hodnocení užitkových vlastností jako je růst, přežití a jateční výtěžnost u kříženců vybraných plemen lína obecného. V testu byli použiti kříženci těchto plemen lína; Vodňanské (V), Táborské (T), Maďarské (M) a Hlubocké (H), které sloužilo jako mateřské plemeno. Jako kontrola bylo použito plemeno zlatého lína.
Performance testing of interline hybrids in tench.
Keywords: lín; plemeno; kříženec; testování užitkovosti; růst; přežití; výtěžnostní ukazatele; tench; breed; hybrid; performance testing; growth; survival; slaughtering indicators