Výskyt polymorfismů v genu MTHFR a jejich možná asociace se sterilitou a problematikou opakovaných spontánních potratů v české populaci - Stráská, Markéta (Jihočeská univerzita, 2018)
V diplomové práci jsou testovány páry, kterým se nedaří otěhotnět či u nich došlo k opakovaným spontánním potratům, na cis/trans konfiguraci 2 nejběžnějších polymorfismů v enzymu MTHFR (C677T a A1298C) metodou PCR-RFLP a následně statisticky zhodnoceny frekvence těchto polymorfismů v porovnání s nashromážděnými údaji genetické laboratoře GENLABS pro jedince z české populace.
Prevalence of the MTHFR gene polymorphisms and their possible association with infertility and recurrent pregnancy losses in the Czech population
Keywords: polymorfismy mthfr; methylentetrahydrofolát reduktáza; sterilita; opakované spontánní potraty; C677T; A1298C; MTHFR polymorfphisms; methylentetrahydrofolate reductase; infertility; reccurent pregnancy loss; C677T; A1298C