Charitativní projekt Vězeňská korespondence - Stachová, Zdislava (Jihočeská univerzita, 2009)
Studie si kladla za cíl zmapovat projekt Vězeňská korespondence prostřednictvím dobrovolných pracovníků, kteří se tomuto projektu věnují. Projekt byl analyzován metodou individuálních rozhovorů. Směřoval k odhalení možných obav dobrovolných pracovníků z hrozících rizik, dále se zaměřoval na vězně s cílem vypátrat, jak vypadá jejich rodinné zázemí. Během dotazování byla rovněž prohovořena otázka zapojení penitenciárních psychologů do tohoto projektu. Výzkumu se zúčastnilo 6 dobrovolnic, které jsou zařazené v projektu Vězeňská korespondence při Diecézní charitě v Českých Budějovicích. Pro komplexní pohled byl uskutečněn ještě jeden rozhovor s koordinátorkou tohoto specifického projektu.
Charitable project Prison correspondence
Keywords: dobrovolník; charita; korespondence; odsouzený; penologie; prizonizace; correspondence with prisoners; prison; prison programme; volunteer opportunities