Návrh systému mezikontinentálních přeprav nákladů ve vybrané společnosti - Linhová, Jana (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem této práce je návrh systému realizace mezikontinentálních přeprav nákladů pro vybrané komodity z/do hlavních destinací v rámci obchodních vztahů ve vybrané společnosti se zaměřením na podrobnou komparaci jednotlivých dopravních oborů a jejich vzájemné kombinace. Práce je zaměřena na dovoz tužkárenských prkének z Číny. Jsou srovnávány tři druhy přepravy: námořní, železniční a letecká od šesti poptávaných respondentů. Výsledky ukazují na silné konkurenční prostředí v této oblasti. Jednotlivé druhy přepravy jsou posuzovány zejména podle nákladů za přepravu, dále z časového hlediska a v neposlední řadě z hlediska vlivu na životní prostředí.
Proposal of system for intercontinental cargo transportation in selected company
Keywords: mezikontinentální přeprava; komodita; druhy přepravy; náklady za přepravu; logistika; kombinovaná přeprava; intercontinental transport; commodity; forms of transport; transport expenses; logistics; combined transport