Vyhodnocení sledovaných ukazatelů u masného stáda skotu. - Cimburková, Pavla (Jihočeská univerzita, 2008)
Bylo sledováno stádo masného plemene skotu Aberdeen Angus v podhorské oblasti Novohradských hor v letech 1992 - 2007. Základní stádo tvořilo celkem 117 plemenic a 814 kusů telat. Byly sledovány ukazatele masné užitkovosti u telat a reprodukce plemenic. Byl zjištěn významný vliv roku, měsíce narození, pohlaví, pořadí otelení, způsob reprodukce a otce na ukazatele růstu telat.
Evaluation of observed parameters of a beef herd.
Keywords: skot; masný skot; Aberdeen Angus; živá hmotnost; průměrný denní přírůstek; cattle; beef cattle; live weight; average daily increment