Lidský kapitál, investice do vzdělání a jeho financování - Dvořáková, Iveta (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu situace týkající se vzdělávání v 10 rozdílných firmách v České republice. Společnosti, které zde byly popsány, jsou z dopravního sektoru, z výroby, bankovnictví, potravinářství a obchodu. V rámci tohoto projektu byl vytvořen dotazník, který získával odpovědi na otázky od zástupců vybraných firem. Zde jsou příklady otázek: Jaké jsou náklady na vzdělání pro jednoho zaměstnance? Jaké druhy vzdělávacích procesů jsou používány ve vaší společnosti? Zjišťujete změnu u svých pracovníků po ukončení vzdělávacího procesu? Poté byly všechny tyto informace shrnuty. Tato práce se snaží popsat trendy ve vzdělávání ve vybraných společnostech.
Human capital, investment and financing of education.
Keywords: Lidský kapitál; lidské zdroje; vzdělávací proces; financování vzdělávání; efektivnost vzdělávání; typy vzdělávání.; Human capital; human resources; proces of education; education funding; effectiveness of education; types of education.