100 let volnočasových aktivit v Dolním Bukovsku (1900-2000) - Kapcová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá zkoumáním volnočasových aktivit v Dolním Bukovsku v letech 1900-2000. Práce se skládá ze čtyř kapitol. První kapitola popisuje pojem volný čas a jeho historii. V druhé kapitole se práce věnuje historickému přehledu událostí českých zemí a Dolního Bukovska. Ve třetí kapitole se práce zaměřuje na volnočasové aktivity, které byly pořádané školou, knihovnou nebo obcí. V poslední čtvrté kapitole se práce zabývá samotnými spolky, které v obci existovaly.
100 years of leisure activities in Dolní Bukovsko
Keywords: Volnočasové aktivity; volný čas; volnočasové spolky; obec Dolní Bukovsko; SDH Dolní Bukovsko; TJ Dolní Bukovsko; historie; archiv; základní škola; Luisure activities; free time; leisure clubs; village Dolní Bukovsko; SDH Dolní Bukovsko; TJ Dolní Bukovsko; history; archives; elementary school