Rurální turismus na Třeboňsku - případová studie - Srnec Karlovská, Jana (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce na téma Rurální turismus na Třeboňsku mapuje Třeboňsko jako turistickou destinaci a analyzuje situaci ve vybraných obcích Chlum u Třeboně a Staňkov formou případové studie. V teoretické části jsou vymezeny klíčové pojmy jako venkovský prostor, venkovský turismus a jeho formy. Je zde charakterizován regionální kontext modelových obcí a popsána jejich historie a současnost zejména z hlediska turistiky. V části praktické je shrnuto empirické šetření na základě rozhovorů s vybranými podnikateli a výsledků ankety mezi obyvateli a turisty. Závěrem je zhodnocena udržitelnost venkovského turismu v těchto obcích.
Rural tourism in the Trebon region - case study
Keywords: venkovský prostor; venkovský turismus; udržitelnost venkovského turismu; Třeboňsko; rural space; rural tourism; the sustainability of rural tourism; Třeboňsko